Προχωρώντας άφοβα στην Μυητική πραγμάτωση.

Η μυητική πραγμάτωση δεν γίνεται περπατώντας στην σιγουριά του πεζοδρομίου αλλά τρέχοντας στο οδόστρωμα με τους κινδύνους του.

Η εκάστοτε εξουσία, είτε πολιτική είτε θρησκευτική, καλλιεργεί το φόβο ακριβώς διότι δεν θέλει την μυητική πραγμάτωση, αλλά την υποταγή στους δικούς της κανόνες οι οποίοι ελάχιστη ή καθόλου σχέση έχουν με το Μεγάλο Έργο.

Η ασφάλεια του πεζοδρομίου δεν πολεμά τους κινδύνους του δρόμου. Τους αφήνει να δρουν ανενόχλητοι και επειδή δρούν, θα μας καταστρέψουν.

Το μυστικό δεν είναι να απολύσουμε τους τρείς Εταίρους για να μην μας σκοτώσουν (Χιράμ Αμπίφ) αλλά να τους αντιμετωπίσουμε και να προκαλέσουμε εκείνο το έργο φωτός που θα τεθεί στην καρδιά τους.

Το μυστικό δεν είναι να σκοτώσουμε τον Σεθ, αλλά να μην του επιτρέψουμε να μας κυβερνήσει.

Ο Χριστός δεν απέφυγε τους διώκτες Του, αλλά τους αντιμετώπισε «θανάτω, θάνατον πατήσας». Δεν φοβήθηκε, διότι διαφορετικά ακόμη θα προσπαθούσε να μας πείσει για το Έργο Του…

Το μυστικό δεν είναι να αγνοήσουμε τον Ιαλδαβαώθ των Γνωστικών αλλά να μην τον αφήσουμε να συνεχίζει να μας φυλακίζει

Το Μεγάλο Έργο απαιτεί τόλμη και το αποτέλεσμα δικαιώνει πάντοτε τον αναζητητή. Εάν φοβόμαστε μήπως αποτύχουμε, τότε έχουμε ήδη αποτύχει. Κανείς δεν μπορεί να μας διαταράξει εάν ο Διδάσκαλος βαδίζει μαζί μας έγραψε ο Yvon Le Loup (Sedir).

Share: